Aluminium verpakking: vol met voordelen!

2-12-2021

Folie, schaaltjes, tubes en natuurlijk blikken. Aluminium wordt in veel vormen als verpakkingsmateriaal gebruikt. Eén van de meest populaire aluminium verpakkingen is blik. Aluminium blikken zijn sterk en duurzaam. Maar er zijn nog veel meer voordelen. Waarom een aluminium verpakking? We leggen het uit!

Aluminium verpakking is lucht- en vochtdicht

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom een aluminium verpakking een uitstekende optie voor u kan zijn. Allereerst sluit het goed af. Het verpakte product wordt in een goed aluminium blik met schroefdeksel lucht- en vochtdicht verpakt. Een aluminium verpakking is dan ook uitstekend geschikt voor het verpakken van levensmiddelen, maar ook cosmetica. Het waarborgt de houdbaarheid en verlengt deze in sommige gevallen zelfs. Zo behouden bijvoorbeeld pepermuntjes hun bite en blijft blush in het aluminium blik fijn en zacht.

Sterke en duurzame aluminium verpakking

Een aluminium verpakking is licht maar sterk, wat niet alleen maakt dat het lang meegaat, maar ook dat het geen of een minimale secundaire verpakking vereist. Dat is gunstig op gebied van transport en maakt het duurzaam. Doordat het zo sterk is, gaat een aluminium verpakking lang mee. Ook dat maakt het materiaal duurzaam. Doordat het materiaal lang meegaat ,vergroot het ook de promotionele waarde. Waarom een aluminium blik de promotionele waarde nog meer vergroot, daar komen we later in dit artikel op terug.

Aluminium verpakking recyclen

Een aluminium verpakking is dus duurzaam doordat het sterk is. Maar ook met het oog op recycling is een aluminium verpakking gunstig. Het materiaal is zeer geschikt voor recycling en behoudt altijd zijn kwaliteit. Overigens is dat vrijwel altijd het geval bij blikverpakkingen. Voor zowel producenten als consumenten is duurzaamheid een belangrijke voorwaarde als het gaat om verpakkingsmateriaal. Op dit gebied zit u met een aluminium blik dus helemaal goed!

Promotionele waarde

Zoals hiervoor al aangegeven, kan een aluminium verpakking ook voor een enorme promotionele waarde zorgen. Bij The Box kunt u aluminium blikken bedrukken met een logo of boodschap. Omdat dit materiaal lang mooi en sterk blijft, wordt het bijna altijd lang bewaard door de ontvanger. Helemaal als het ook mooi is gepreegd. Uw logo of boodschap springt daardoor nog lang na ontvangst in het oog. Een aluminium blik is in te zetten als bijvoorbeeld giveaway op een beurs of ander evenement. U kunt er pepermuntjes, snoepjes of kruiden in verpakken. En dat zijn slechts voorbeelden, want de mogelijkheden zijn eindeloos!

Een aluminium verpakking brengt dus veel voordelen met zich mee. Het sluit uitstekend af tegen lucht en vocht en is daarmee perfect voor het verpakken van etenswaren, maar ook kruiden of cosmetica. Het materiaal is sterk en duurzaam en heeft bovendien een enorme promotionele waarde. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een aluminium verpakking voor u? Neem contact op! 

Aluminium verpakking: vol met voordelen!

Een aluminium verpakking is licht, sterk en duurzaam.