Branding en blikken: de kracht van een bedrukte blikverpakking

7-06-2023

Blikken bedrukken is een zeer effectieve manier om én een product beschermd te verpakken én uw merk te versterken. Blikverpakkingen zijn namelijk multi-inzetbaar. Ze kunnen dienen voor het verpakken van uw product, maar ook voor het op een chique manier overhandigen van een relatiegeschenk. Een bedrukt blik is overigens al een promotioneel product op zichzelf.

Bovenal zijn bedrukte blikken een zeer krachtig middel voor het uitdragen van uw merk. U leest hier waarom.

Blikken bedrukken als krachtig marketinginstrument

Blik is een luxe verpakking die kan worden ingezet als krachtig marketinginstrument. Een bijzondere bedrukking zorgt ervoor dat een blikverpakking lang bewaard blijft. De stevige, beschermende kwaliteiten van bedrukte blikken maken dat de verpakking, samen met uw merk, jarenlang in omloop blijft. Een koffie-, thee- of koekblik dat leeg is, vult de gebruiker opnieuw. De kwaliteit blijft behouden en dat maakt het blik te goed om weg te gooien.

Blikken bedrukken voor een exclusieve uitstraling

Naast dat een bedrukt blik te goéd is om weg te gooien, is het daar ook te mooi voor, als u het juist aanpakt. Een bedrukt blik is uniek en heeft een speciaal ontwerp. Het geeft de ontvanger het gevoel iets in huis te hebben wat niet zomaar iedereen heeft. Dit geeft een exclusief gevoel en is iets waar hij echt iets aan heeft. Iets wat lang meegaat. Daarmee helpt een blik bedrukken aan de merkloyaliteit.

Een bedrukt blik:

  • Valt op
  • Is exclusief en chique
  • Is een duurzame reclamedrager

Mentos concept

Neem bijvoorbeeld het custom made blik van Mentos dat wij in het verleden hebben mogen ontwikkelen. Deze klant wilde haar merk versterken door middel van een kleurrijk blik als onderdeel van de Hello-campagne. Het is een vrolijke, herkenbare eyecatcher geworden, verpakt in een kartonnen display.

Bekijk hier meer cases.

Ervaring in bedrukte blikken

De case van Mentos laat zien dat wij graag samen met de klant en leveranciers werken aan een creatieve vertaling van uw merkidentiteit of boodschap, door middel van een effectieve verpakkingsoplossing. Eentje die past bij het doel van de klant. Wij adviseren over de meest geschikte blikverpakking en hoe u deze kunt bedrukken. Hier zijn immers talloze opties voor. Van kleurig tot neutraal, van glanzend tot mat, van opvallend groot tot subtiel klein…

Het perfecte blik bedrukken

Samen zorgen we voor een passend concept en wij leveren het perfecte blik. De blikken bedrukken gebeurt extern bij een gespecialiseerde partij naar uw keuze. Natuurlijk hebben wij altijd suggesties voor partijen die voor de bedrukking kunnen zorgen.

Zo zorgen we samen voor een duurzame verpakking die uw merk sterk neerzet en vereeuwigt.

Meer weten over de mogelijkheden voor bedrukte blikken? Neem contact op.

Branding en blikken: de kracht van een bedrukte blikverpakking

Branded blikken